Oldalak

2004. szeptember 8.

A zene újra egyesített minket

Kellys: A zene újra egyesített minket
Korábban gyakran voltak viták, most harmónia uralkodik a zenész-klánban
Robert Baumanns interjúja


Köln - Sokáig rosszul öltözöttnek és még rosszabb frizurájúnak számított a Kelly Family. De a kép erőteljesen megváltozott - és a zene is.
Az aktuális album, a "Homerun" sikere mutatja, hogy Kellyék még mindig tudják az utat - személyes dolgokban is: "Az album újra közelebb hozott minket egymáshoz" - mondja Paddy és Patricia Kelly az Expressnek.
Az utóbbi években a már nem is olyan igazán fiatal Kelly-gyerekek ugyanis önállóak lettek és egyik a másik után költözött ki a közös családi otthonból. "Apánk halála után meg kellett tanulnunk saját döntéseket hozni" - magyarázza Paddy Kelly.
"Érthető, hogy a testvérek közül többen is úgy döntöttek, elhagyják a családi közösséget: Ha sok emberrel élsz- és dolgozol egy fedél alatt, mint egyén, alig tudsz kibontakozni. Ez mind gyakrabban vezetett feszültséghez és vitákhoz."
Kellyék tehát eltávolodtak egymástól. Helyileg és mentálisan is. Az új album munkálatai hoztak minket újra össze. Így a "Homerun" címet akár "családi összefogásként" is fordíthatjuk, mondja Paddy Kelly.
"Mostanra megtanultuk, hogy a furcsaságainkkal ellentétben az erősségeinket fogadjuk el." - magyarázza Patricia Kelly. Így tudtunk a lemez munkálatainál a lényegre koncentrálni - a zenére.
Mindezek szerint az előző album a La Patata készítése közben még lehettek feszültségek Kellyéknél, a hangulat a Homerun munkálataikor már sokkal nyugodtabb lehetett.
"Párjaink és gyerekeink is velünk voltak" - mondja Patricia. "Ezt a harmóniát sikerült átvinni a lemezre is."
A "Homerunnal" a család tagjai ismét közelebb kerültek egymáshoz, feszültségek és viták már olyanok, mint a tavalyi hó. Bizonyára ennél az albumnál is voltak olyan szituációk, mikor vélemény-különbségek voltak közöttünk - mondja Paddy.
"Az ezzel kapcsolatos beszélgetések gyümölcsözőek voltak, mert most partnerként bcsüljük és fogadjuk el egymást." A rajongók mindenesetre velük együtt mennek az úton...

Fordította: Kozma Gaby

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése