Oldalak

2004. december 9.

Paddy rádiós interjú

Az interjút úgy küldték el nekem, egy fórumból szedték ki, egy harmadik személy gépelte be, azért van a szövegben gyakran egyes szám harmadik személy.


Hogy jutott el a Fiatalok Napjára? (Nincs pontos fordítása, így ez itt nem 100%)

Úgy látta, ez egy fontos jel. 2 srác kérdezte meg, lenne-e kedve résztvenni az élő fellépésen és 2 dalt unplugged előadni. "Wiesbaden ugye csak egy csak egy ugrásra van Kölntől."

Hogyhogy a Zeichen der Zeit?

Érdekesnek találta, hogy művészként közreműködjön és létrehozzanak egy dalt. (Itt a dallal kapcsolatban írja azt a hozzászólás szerzője, hogy ezzel kapcsolatban neki még mindig a brühli Pop-csövek jutnak erről eszébe. Szerintem ez valami poén lehetett ott, a fórumban, ezen röhög.) Ez egy jó popdal, fontos üzenettel, rávitt arra is, hogy a vallások közti kommunikációt belevigyem a popzenébe, ami jó tapasztalat volt.

A kérdésre, hogy túl kevés kommunikáció lenne a vallások között, vagy katolikus üzenetek a zenében, ezt mondta:

Úgy gondolom, nagyon sok párbeszéd van a vallások között, ez egy jól átvehető forma a tömegkommunikáció olyan részeinek is, mint a videó vagy a zene.

A "Hívő-e Paddy Kelly?"-kérdésre így válaszolt - a sztorit mindenki ismeri:

"21 évesen tértem meg. Korábban katolikus nevelést kaptam, szokás volt, hogy mentünk templomba. Isten létezéséről valójában csak '99-ben, Lourdes-ban győződtem meg, akkor vált személyesen tapasztalhatóvá számomra, innentől kezdve számomra nagyon fontos a hit -rendszeresen járok istentiszteletre - életem legfontosabb részévé vált."

A Kelly Family és Paddy Kelly szólóban közti különbség:

Van egy szólóalbuma, saját zenekara, és velünk együtt vonul "száműzetésbe", a családban mindenki zenél és énekel, szólóban "több helyem van, hogy kreatívan kiéljem magam."

Stíluskülönbség a Kelly Family és a szólókarrier között:

A Kelly Family album rockosabb, akusztikusabb, az egy dupla CD. Az én zeném nem sokban különbözik attól, mint amilyet a családdal csinálok, a hangszerek és az előkészületek képeznek csak kivételt, ezeken kívül minden ugyanolyan, mint a családomnál, a hangom is ugyanolyan"... nem lát ebben nagy különbséget.

Aztán megkérdezték tőle, miért keresi/kereste az élet értelmét, ha már egyszer popsztár, aki mindent megvehet és megengedhet magának:

- ez a kérdés úgy szépen, illedelmesen "sokkolta", ahogy hallatszott... és megpróbálta megmagyarázni:
"Nézd! A nagy siker következtében megtapasztaltam, hogy a hírnév stb. bár hízelgő, nem elég."...."az élet értelme, az Isten-kérdés, a zeném és a hitem nem csak úgy egyszerűen egy projekt, semmi mellékes, amit csak úgy szórakozásból csinálok, vagy ilyesmi. Van valami filozófikus is ebben.

Wiesbadeni emlékek?

Nagyon jó emlékei vannak, 15 évvel ezelőtt nagyon sokat játszottak a sétálóutcákban Wiesbaden "egy ilyen kör-szerű Frankfurt, Wiesbaden, kb. így." DE nem jöhetett mindig, mert csak 12 éves volt, üvöltött, különben: Wiesbadennek jó az atmoszférája, a rezonanciája, Frankurtot is szeretem. Jó az itteni sör, a kolbász és a hívők. ;-)

A kérdésre, vajon miért keresik ennyien az élet értelmét, illetve a rituálékat, és ő mit talált mindezekben:

A vallás nem hobbi. Ez egy kapcsolat... azért, hogy szeressünk és szeressenek minket.... fontos ezt megtapasztalni."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése